Hoe werkt zo’n zangworkshop…

ZangworkshopsMet een kleine groep wordt een zangworkshop heel persoonlijk

Met een kleine groep wordt een zangworkshop heel persoonlijk

Een zangworkshop is  zeer geschikt om in korte tijd wat energie en eigenheid in een team los te maken. Maar ja, we staan er wel met onze collega’s. Hier ligt het specialisme van de Singing Factory. Een workshop begint met wat ‘ijsbrekers’, ludieke oefeningen die zorgen voor een losse sfeer, body percussion of een ritme klappen of wat rare tonen maken. Geleidelijk en haast ongemerkt komen we in het zingen. En in de verbazing over wat we in korte tijd met een groep voor elkaar kunnen krijgen. 

Dat een zangworkshop écht “iets doet” met een groep, is heel erg duidelijk. Maar wat is nou de achtergrond van dit zingen en de positieve invloed daarvan…

Team Ontwikkeling

Voor DIRECTIES en BESTUREN.
In mijn zangworkshops met grote en kleine groepen werd mij de afgelopen jaren duidelijk dat binnen eenteam vaak wezenlijke patronen zichtbaar worden tijdens het zingen: Kunnen we op elkaar afstemmen, reageren we met vertrouwen op onverwachte situaties, kunnen we leiding geven en ontvangen, etc. Gebaseerd op deze ervaringen én de stof van mijn coaching opleiding bij de Baak bied ik de training TeamOntwikkeling aan:
In korte tijd worden wezenlijke stappen gezet naar een betere samenwerking, een inspirerend doel of een betere inpassing in de context.
·       Onderzoek van thema’s, doelstellingen én pijnpunten van individuele groepsleden
·       Team identiteit en doelen
·       Aansluiting bij ontwikkeling van de context waar het team deel van is
·       Actieplan

Achtergrond inzet van zang

Uit diverse onderzoeken*) blijkt dat ongeveer  90% van ons handelen wordt ingegeven door prikkels op intuïtief en emotioneel niveau. Zo worden beslissingen veelal, en vaak onbewust,  intuïtief genomen.  Daarna worden ze rationeel onderbouwd: om ons gevoel te rechtvaardigen, om onze omgeving te overtuigen. Toch richten professionele omgevingen zich traditioneel hoofdzakelijk op de resterende 10%. Dit is het domein van de ratio.

In moderne organisaties zien we een tendens naar meer aandacht voor het onderbewuste, het intuïtieve.  Door stabiliteit in het onderbewuste en een goede verbinding mét het onderbewuste, zijn medewerkers  beter in staat om flexibel en met vertrouwen te reageren op onverwachte omstandigheden, waardoor een organisatie als geheel slagvaardiger is.

Door in een zangworkshop eens op een andere manier samen te werken spreken we een klein stukje van die 90% aan: prikkels op intuïtief en emotioneel niveau. Zonder veel te benoemen of uit te leggen, ontstaat in heel korte tijd een sfeer van optimisme en zin. En daarmee een krachtige basis voor alles wat “het werk” van ons vraagt.

*) bronnen:

                            – Het Slimme Onbewuste – Ap Dijksterhuis

                            – Chanten – Wolfgang Bossinger

Al zin gekregen in een zangworkshop? Bekijk hier het volledige aanbod.

 

Contact


Martijn Nanninga, 06 – 2196 2108

info@singingfactory.com

View Martijn Nanninga's profile on LinkedIn follow me on facebook