Coaching & De Baak

Martijn 28-04-2015Tijdens de energizers die ik het afgelopen jaar gaf ontdekte ik hoe het zingen een prachtige metafoor kan zijn voor een werksituatie. Bij voorbeeld: is er iemand die teveel de overhand neemt waardoor de groep niet meer optimaal stroomt? Hoe kan diegene zich dan inpassen in de groep maar wél in zijn kracht blijven? Herkennen we verschillende individuele kwaliteiten? En hoe zetten we die vervolgens in ten dienste van het geheel, waarbij iedereen zich gehoord voelt? Muziek kan onthullen, confronteren en veranderen.

Ik nodig je graag uit om in het commentaar hieronder te schrijven of je hier wat in ziet of er misschien al eens ervaring mee hebt opgedaan.

Sinds het begin van dit jaar volg ik een coaching opleiding bij De Baak, Europees Instituut. De opleiding is hoogwaardig en intensief, geeft mij methodieken en inzichten. In de eerste plaats in mijzelf: de visie op het moderne coaching is dat de coach zichzelf goed kent en kan inzetten in het traject. Best confronterend soms, maar ook verdiepend en uiteindelijk kom ik er krachtiger en meer geaard uit. Ik begin al te merken hoe ik deze inzichten hier en daar ook in de groepen kan toepassen. Wordt vervolgd!

Geplaatst in blog

Geef een reactie

Contact


Martijn Nanninga, 06 – 2196 2108

info@singingfactory.com

View Martijn Nanninga's profile on LinkedIn follow me on facebook