Wie zijn wij

Singing Factory werd in 2012 opgericht door Martijn Nanninga. In principe en voorzover de agenda het toelaat worden de workshops door mij gegeven.
Afhankelijk van de vraag werk ik met professionele collega’s. Enkele partners zijn violiste Monique Lansdorp (de “Queen of Klezmer”, aldus de Volkskrant), percussionisten Terence Samson en Peter Wilms, operazangeres Madeleen IJsselmuiden, pianiste Margreet Markerink, accordeonist Hans Derksen,  saxefonist/ Julien Dubois en vele anderen.

Martijn portret4 lage resMartijn Nanninga is al vanaf jonge leeftijd in de muziek actief. Vanaf 1986 studeerde hij flamenco gitaar aan het Rotterdams conservatorium, waar hij lessen volgde bij de bekende flamencogitarist Paco Peña. Hij leefde een jaar in Spanje voor de flamenco, trad op in vele flamenco gezelschappen waaronder Momentos Flamencos, Pasa la Raya en Flamenco con Mil Amores.
Tevens studeerde hij geodesie aan de Technische Universiteit Delft en was vele jaren werkzaam in verschillende commerciële en management posities, onder andere bij AND, ESRI Nederland en Realworld Systems.
Juist door deze unieke combinatie van ervaringen gaf hem inzicht in de krachtige mogelijkheden van muziek in een bedrijfsmatige omgeving. Lees ook HIER voor een achtergrond stukje in de locale krant.

Zijn passie is het delen van muziek: met muzikanten, met dansers, met amateurs, en misschien wel juist: met mensen die nog nooit iets met muziek te maken hadden. Hij maakte kennis met het samenzingen met groepen bij Hagara Feinbier en richtte in Culemborg de ‘Zingkring’ op. Hij organiseerde en organiseert met veel succes vele evenementen, reizen en andere activiteiten op het gebied van zang en beweging. Zie hiervoor ook www.zingkring.nl.
Hij is thuis op de gitaar, accordeon en piano, en verdiepte zich diepgaand in de verschillende facetten van de zang. Vele stijlen hebben zijn interesse, waaronder de Argentijnse tango, flamenco, klezmer, balkan/roma en bossa. Bij het zingen in groepen komen elementen uit deze verschillende stijlen regelmatig aan de orde, waarbij ritme altijd een belangrijke plaats inneemt.

 

 

Contact


Martijn Nanninga, 06 – 2196 2108

info@singingfactory.com

View Martijn Nanninga's profile on LinkedIn follow me on facebook