Wie zijn wij

Singing Factory werd in 2012 opgericht door Martijn Nanninga. Bij grote deelnemersaantallen is Andrea Hauser deel van het team. Wat ons bindt is muziek en zang, en de wens om dit professioneel aan te bieden, ook voor diegenen die er nog geen enkele ervaring mee hebben.

Regelmatig schakelen we collega’s in vanuit ons uitgebreid netwerk van muzikanten. Enkele partners zijn de percussionisten Terence Samson en Peter Wilms en saxefonist/zanger/componist Julien Dubois

Martijn portret4 lage resMartijn Nanninga is al vanaf jonge leeftijd in de muziek actief. Vanaf 1986 studeerde hij flamenco gitaar aan het Rotterdams conservatorium, waar hij lessen volgde bij de bekende flamencogitarist Paco Peña. Hij leefde een jaar in Spanje voor de flamenco, trad op in vele flamenco gezelschappen waaronder Momentos Flamencos, Pasa la Raya en Flamenco con Mil Amores.
Tevens studeerde hij geodesie aan de Technische Universiteit Delft en was vele jaren werkzaam in verschillende commerciële en management posities, onder andere bij AND, ESRI Nederland en Realworld Systems.
Juist door deze unieke combinatie van ervaringen gaf hem inzicht in de krachtige mogelijkheden van muziek in een bedrijfsmatige omgeving. Lees ook HIER voor een achtergrond stukje in de locale krant.

Zijn passie is het delen van muziek: met muzikanten, met dansers, met amateurs, en misschien wel juist: met mensen die nog nooit iets met muziek te maken hadden. Hij maakte kennis met het samenzingen met groepen bij Hagara Feinbier en richtte in Culemborg de ‘Zingkring’ op. Met zangeres Andrea Hauser organiseerde hij met veel succes vele evenementen op het gebied van zang en beweging, waaronder de meezingnacht.
Hij is thuis op de gitaar, accordeon en piano. Vele stijlen hebben zijn interesse, waaronder de Argentijnse tango, flamenco, klezmer, balkan/roma en bossa. Bij het zingen in groepen komen elementen uit deze verschillende stijlen regelmatig aan de orde, waarbij ritme altijd een belangrijke plaats inneemt.

andrea portret1Andrea Hauser werkt mee bij grotere opdrachten van Singing Factory. Andrea is werkzaam als muziektherapeute, zangpedagoge en muzikante. Daarnaast biedt ze met haar bedrijf HeerlijkZingen uiteenlopende zangactiviteiten en workshops en trainingen.
Ze vindt het heerlijk om mensen tot zingen te kunnen verleiden. Ze wil vrijheid, spontaniteit en openheid in het zingen brengen en zingend verbinden.

Na haar studie klassiek zang aan het Utrechts Conservatorium en muziektherapie aan de HMN heeft ze allerlei cursussen en workshops gevolgd rondom zingen bij o.a. Hagara Feinbier, Jean-René Toussaint en Chris James. Daarnaast heeft ze zich verdiept in TaKeTiNa, een methode die haar door de krachtige verbinding tussen beweging, ritme en stem uitermate inspireert en herkenning geeft.